Ponekod po Sloveniji nevihte: v Ratečah klestila toča, na Celjskem močan veter

Slovenija 21. Jun 202320:42 > 22:21 0 komentarjev
strela, nevihta
Uroš Kokol/N1

Proti večeru so predvsem sever in vzhod države po vročem dnevu zajele krajevne nevihte z nalivi, ponekod je padala toča. Močan veter je precej nevšečnosti povzročal na Celjskem.

Prvi dan koledarskega poletja je postregel s krajevnimi nevihtami, sunki vetra, nalivi in točo. V večernih urah se je “organizirala nevihtna linija”, ki je po pričakovanjih prešla vzhodno polovico Slovenije, so ob tem zapisali pri Agenciji RS za okolje.

Nevihte, ki so s seboj prinesle točo, so okoli 20. ure zajele nekatere dele Gorenjske. V Ratečah je padala debela toča.

O močnem deževju so poročali iz drugih krajev na vzhodu države, pa tudi iz Slovenj Gradca in Logarske doline. Močan dež pa so marsikje spremljale tudi strele.

strela, nevihta strela, nevihta
Uroš Kokol/N1
strela, nevihta strela, nevihta
Uroš Kokol/N1

Močna nevihta je okoli 22. ure zajela tudi Celje. Podatki uprave za zaščito in reševanje kažejo, da je močan veter precej preglavic povzročal v Šentjurju, Svetem Juriju v Slovenskih goricah in Celju.

Video: Močna nevihta je zvečer zajela tudi Dobovec pri Rogatcu.

Nevihte so sprva začele nastajati nad Avstrijo, kjer je ponekod padala toča v velikosti žogic za namizni tenis. Nevihtni pas se pomika proti jugovzhodu na Hrvaško. Ponoči se bodo pri nas razmere umirile.

Močnejše nevihte pa je nato znova mogoče pričakovati v petek, ob prehodu hladne fronte, ki bo po napovedih precej buren.

Kje in v katerem delu meteorologi pričakujejo nevihte, je v N1 STUDIO pojasnil meteorolog z agencije za okolje Blaž Šter.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!