Prijeli osumljenca za umor na Žalskem, pri njem našli dobrih 50 kilogramov drog

Črna kronika 15. Sep 202312:47 > 13:52

Policija od prejšnjega tedna preiskuje okoliščine umora 42-letnega moškega na območju Žalca, ki je umrl zaradi strelnih ran. Celjski policisti so prijeli osumljenca, ki naj bi s smrtjo grozil tudi enemu od pokojnikovih bližnjih. Med preiskavo pa so v enem od objektov, kjer je deloval osumljenec, našli več kot 50 kilogramov prepovedanih drog. Zaradi suma, da je z osumljencem sodeloval pri preprodaji drog, so prijeli še eno osebo.

Celjski policisti od prejšnjega tedna obravnavajo nasilno smrt 42-letnega moškega z območja Žalca. Kot smo poročali, so bili prejšnji torek zgodaj zjutraj obveščeni, da reševalci v večstanovanjski zgradbi na žalskem območju oživljajo hudo poškodovanega moškega, ki je kasneje umrl. Takrat so na Policijski upravi Celje za N1 potrdili, da je bil moški ustreljen in je zaradi strelne rane tudi umrl.

Pokojni je bil državljan Bosne in Hercegovine, ki je v Sloveniji opravljal različna dela in je sam živel v eni od sob v zgradbi, so še povedali. Po poročanju Slovenskih novic se je umor zgodil v nekdanjem Hmeljarskem domu v kraju Trnava v občini Braslovče.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal vodja Sektorja kriminalistične policije PU Celje Aleš Slapnik, je preiskava pokazala, da je šlo za umor, storilec pa je s kraja dejanja pobegnil. “Motiv za umor sicer še ugotavljajo, vendar indici kažejo, da je šlo za maščevanje oziroma koristoljubje,” je dodal.

Policisti so bili sicer isti dan obveščeni tudi o izsiljevanju. Neznani klicatelj je enemu od moških, ki je bil povezan z umrlim 42-letnikom, grozil s smrtjo. Zagrozil naj bi mu, da bo, če mu ne izplača večje vsote denarja, končal tako kot 42-letna žrtev umora.

Policisti so tako za kaznivo dejanje umora kot izsiljevanja osumili 44-letnega državljana Slovenije, ki živi na območju PU Celje. Kot je povedal Slapnik, so ga prijeli in pripeljali pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor. Policija ga je že obravnavala zaradi več kaznivih dejanj.

Zasegli več kot 50 kilogramov drog in prijeli sodelavca

Policisti so med preiskavo umora in izsiljevanj opravili tudi 11 hišnih preiskav v objektih, ki jih je osumljeni uporabljal. Med eno od njih so v predelanem prostoru odkrili več kot 50 kilogramov prepovedanih drog. Zasegli so 17 kilogramov kokaina, 10 kilogramov hašiša, 17 kilogramov amfetamina in okoli 10.000 tablet ekstazija.

Zasežena droga Zasežena droga
PU Celje
Zasežena droga Zasežena droga
PU Celje
Zasežena droga Zasežena droga
PU Celje
Zasežena droga Zasežena droga
PU Celje
Zasežena droga Zasežena droga
PU Celje
Zasežena droga Zasežena droga
PU Celje
Zasežena droga Zasežena droga
PU Celje
Zasežena droga Zasežena droga
PU Celje
Zasežen denar Zasežen denar
PU Celje

Zaradi suma, da je s 44-letnikom sodeloval pri preprodaji drog, so policisti prijeli še 44-letnega državljana Srbije, ki je v Sloveniji bival začasno. Policija sicer predvideva, da je pri preprodaji sodelovala še ena oseba.

Tudi 44-letnega srbskega državljana so privedli pred preiskovalnega sodnika, ki mu je prav tako odredil pripor. Oba 44-letnika sta osumljena kaznivega dejanja neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami. Kot je še povedal Slapnik, pa zaradi morebitne vpletenosti drugih ljudi v umor in preprodajo drog nadaljujejo preiskavo.