Med zipline spustom zadeli v vrh drevesa, dve osebi huje poškodovani

Črna kronika 24. Avg 202310:37 0 komentarjev
Zipline v dolini Krnice
Slika je simbolična (Foto: Zipline Slovenia)

Med spustom po jeklenici na Bovškem, med Krnico in Kaninom, so tri osebe zadele vrh drevesa. Dve so zaradi hudih poškodb s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center, eno pa v šempetrsko bolnišnico.

Policija je bila včeraj popoldne obveščena, da se je na Bovškem zgodila nesreča, v kateri so se med spustom po jekleni vrvi (zipline) poškodovale tri osebe.

Nesreča se je zgodila približno sto metrov od starta, kjer so udeleženci med spustom zadeli vrh drevesa. Mlajši madžarski državljan se je lažje poškodoval, mlajša državljanka Slovenije in 41-letna državljanka Nemčije pa sta huje telesno poškodovani.

Na kraju so posredovali reševalci GRS Bovec in NMP ZD Tolmin, ki so oskrbeli hudo poškodovani osebi in ju prenesli do helikopterja. Nato so ju prepeljali v ljubljanski klinični center. Mlajšega poškodovanca iz Madžarske so najprej oskrbeli v ZD Tolmin, nato pa so ga napotili v šempetrsko bolnišnico.

Policija je o nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe – preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!