Mladoletnico porinil s kolesa, ji vzel torbico, grozil z nožem in pobegnil

Črna kronika 08. Maj 202211:39 > 11:39 0 komentarjev
Kolesarska steza
Denis Sadiković/N1

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili v soboto popoldne obveščeni o roparski tatvini nad mladoletno oškodovanko na Vojkovi cesti v Ljubljani. 18-letni osumljenec ji je odtujil torbico, pri čemer jo je porinil s kolesa, nato pa ji zagrozil z nožem v rokah. V nadaljevanju je zagrozil še njeni mami in drugim prisotnim, nato pa zbežal.

Kot so danes sporočili ljubljanski policisti, se je oškodovanka, ko jo je osumljenec porinil s kolesa, lažje poškodovala, 18-letnik pa je po roparski tatvini zbežal v smeri Žal.

Na kraj dogodka so napotili več patrulj, ki so osumljenca s pomočjo obvestil občana o smeri bega kmalu prijeli. Tudi slednjemu je osumljenec zagrozil z nožem. Policisti so v postopku pri osumljencu našli odtujene predmete in manjši nož na preklop ter mu jih zasegli. Pridržali so ga za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila.

Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja roparske tatvine in groženj. Za storitev kaznivega dejanje roparske tatvine je zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let, za kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe denarna kazen ali zapor do enega leta ter za kaznivo dejanje grožnje prav tako denarna kazen ali zapor do enega leta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!