Mladostniki v Brežicah nadlegovali občane in grozili vsepovprek

Črna kronika 16. Nov 202310:53 5 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

V Brežicah so v sredo popoldne štirje mladostniki nadlegovali občane in jim grozili. Eden od njih – gre za 18-letnika – je bil tudi pod vplivom alkohola, z nedostojnim vedenjem pa je nadaljeval tudi po posredovanju policije. Še več: kljub temu da so mu policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog, je kasneje grozil še v eni od trgovin, policisti, ki so bili prav tako deležni groženj, pa so morali uporabiti prisilna sredstva in ga pridržati.

Brežiški policisti so v sredo okoli 17.30 dobili obvestilo, da se štirje mladostniki v Brežicah nedostojno vedejo. Nadlegovali naj bi občane, jih spodbujali k pretepu in jim grozili, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Na kraju so policisti izsledili kršitelje, stare med 16 in 18 let, in ugotovili identiteto 18-letnika.

“Bil je pod vplivom alkohola, z nedostojnim vedenjem je nadaljeval, zaradi kršitve so mu policisti izdali plačilni nalog,” so pojasnili. A fant ni odnehal, saj je kasneje v eni izmed prodajaln ponovno kršil javni red in mir in grozil. Policisti so zato zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

“Zaradi groženj osebju prodajalne in groženj policistom bodo zoper njega na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo,” so dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje