Mnenje psihiatra: povod za tragedijo blizu Varaždina morda tudi stres in delo

Hrvaška policija
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na velikonočno nedeljo je sosednjo Hrvaško pretresla novica o umoru in samomoru dveh policistov. Po do zdaj znanih informacijah je 30-letnik ubil svojo 45-letno partnerko, nato pa je sodil še sebi. Po poročanju hrvaških medijev je pokojni prejšnji teden opravil psihološki test.

Novica o umoru in samomoru dveh policistov je pretresla prebivalce manjšega kraja Ivanec blizu Varaždina. Po do zdaj znanih informacijah je 30-letnik najprej vzel življenje 45-letni partnerki, nato je sodil še sebi. Oba sta bila zaposlena na PU Varaždin.

Po poročanju hrvaškega RTL pa je policist prejšnji teden opravil psihološko testiranje.

Kriminalistična preiskava je bila končana pozno sinoči, okrajno državno tožilstvo pa podrobnosti še ne razkriva. Državno tožilstvo bo po opravljenih obdukcijah naredilo vse, kar je potrebno, da se povsem razjasni tragični dogodek, je dejal Darko Galić, namestnik državnega tožilca.

Po informacijah hrvaškega RTL je pokojna policistka delala v sektorju mejne policije, njen zunajzakonski partner pa v interventnem sektorju. Poleg ljubezenskih težav bi lahko bil sprožilec tega zločina stres in delo, ki ga opravljajo policisti, je za RTL ocenil nevropsihiater Ivan Urlić. “In zdaj si predstavljajte, ko ima nekdo poklic, pri čemer se ukvarja z duševnimi krizami, v katerih ljudje ne obvladujejo svoje volje in namenov, temveč jih vodijo ideje jeze in maščevanja, je komentiral Urlić.

Kot je v nedeljo v izjavi povedal načelnik Policijske uprave (PU) Varaždin Predrag Benčić, podobnega incidenta na tej upravi še ni bilo. “Gre za dogodek, ki ga v zgodovini varaždinske policijske uprave še ni bilo. Šokirani smo. Ob nenehnem izobraževanju policistov, ki jih izvajamo, in zdravniških pregledih se je zgodilo tisto, kar smo si najmanj želeli,” je komentiral tragični dogodek hrvaškim medijem. 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.