Na letalu v smeteh našli novorojenčka

Novorojenček
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Na letalu letalske družbe Air Mauritius so v zabojniku za smeti na stranišču našli novorojenčka, poroča BBC. Med letom naj bi ga rodila 20-letnica in ga na letalu tudi zapustila. Policija jo je že prijela.

Ob pristanku letala, ki je letelo z Madagaskarja na Mauritius, je letališko osebje v zabojniku za smeti na stranišču letala našlo novorojenčka, poroča BBC. Med letom naj bi ga na letalu rodila 20-letna ženska in ga na letalu tudi zapustila. Policija jo je kmalu zatem prijela.

Letalo letalske družbe Air Mauritius je na glavnem letališču na Mauritiusu Sir Seewoosagur Ramgoolam pristalo 1. januarja.

Novorojenčka so v zabojniku za smeti našli zaposleni na letališču, ko so med carinskim pregledom rutinsko pregledovali letalo. Novorojenčka in njegovo mater so nemudoma odpeljali v bližnjo bolnišnico.

Zdravniški pregled potrdil, da je pravkar rodila

Ženska, za katero so sumili, da je njegova mati, je to najprej zanikala. Šele zdravniški pregled je potrdil, da je pravkar rodila. Zdravstveno stanje obeh je dobro, poroča BBC.

20-letnica je na Mauritius prispela z dvoletno delovno vizo, ko bo odpuščena iz bolnišnice, pa jo bo zaslišala policija, še poroča medij.