Kljub slabim vremenskim razmeram na Krnskih jezerih rešili otroka

Črna kronika 03. Avg 202315:14 1 komentar
Reševanje otroka
Policijska uprava Nova Gorica

V slabih vremenskih razmerah so opoldne na Krnskih jezerih reševali otroka z bolečinami. Gorskim reševalcem je na pomoč priskočila letalska policijska enota. Otroka in starša so z jeklenico dvignili v helikopter in odpeljali v zdravstveno ustanovo.

Letalska policijska enota je z dežurno ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) za helikoptersko reševanje v gorah in gorskimi reševalci na tleh v slabih vremenskih razmerah opoldan na območju Krnskih jezer reševala otroka z bolečinami.

Otrok je bil v spremstvu enega od staršev, okoliščine pa kažejo na zdravstvene težave in objektivne okoliščine nastanka dogodka. Gorski reševalci na tleh so pripravili teren za prihod helikopterja, nato so otroka in starša z jeklenico dvignili v helikopter in odpeljali v zdravstveno ustanovo, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

“Na območju reševanja je bila danes nizka oblačnost, pihal je veter in padal dež, kar so vse okoliščine, ki zvišujejo stopnjo tveganja za pohodnike in težavnost reševanj. Kljub zahtevnim razmeram je bilo zaradi vloženega truda tako reševalcev kot posadke helikopterja reševanje uspešno zaključeno. Vremenske razmere v gorah so slabe, enako slaba pa je tudi vremenska napoved. Pozivamo k previdnosti in odgovornosti,” so še dodali.

Reševanje otroka Reševanje otroka
Policijska uprava Nova Gorica
Reševanje otroka Reševanje otroka
Policijska uprava Nova Gorica

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje