Na območju Slovenske Bistrice zasegli deset sadik konoplje

Črna kronika 24. Jan 202308:59 0 komentarjev
Policija zasegla deset sadik konoplje
Policijska uprava Maribor.

Policisti so v hišni preiskavi na območju Slovenske Bistrice odkrili posebej prirejen prostor za gojenje konoplje in zasegli več sadik konoplje, posušene rastlinske delce, pripomočke za pridelovanje konoplje in petarde.

Policisti Policijske postaje (PP) Podlehnik so na podlagi odredbe pristojnega sodišča v stanovanju občana z območja PP Slovenska Bistrica opravili hišno preiskavo in odkrili posebej prirejen prostor za gojenje konoplje.

Pri tem so zasegli deset sadik konoplje, opremo in pripomočke za pridelovanje konoplje in posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Odkrili so tudi nekaj ostalih snovi, za katere obstaja verjetnost, da gre za prepovedano drogo ter 31 pirotehničnih izdelkov oziroma petard.

Po vseh zbranih obvestilih in opravljenih analizah bodo zoper storilca na pristojno okrožno državno tožilstvo podali kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Prav tako bodo zoper osumljenega uvedli prekrškovni postopek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!