Na sodišču pričala žrtev poskusa umora v domu upokojencev Prebold

Črna kronika 11. Jan 202314:09 0 komentarjev
Celjsko sodišče
Foto: N1

Na celjskem sodišču je danes pričal tudi Srečko Hladin, ki ga je lani v domu upokojencev Prebold sostanovalec z nožem napadel med spanjem. Med drugim je dejal, da s Poharjem nista bila sprta.

Na celjskem okrožnem sodišču obtoženi Vinko Pohar danes ni priznal poskusa umora sostanovalca v domu upokojencev v Preboldu januarja lani. Zavrnil je tudi zagovor, saj da je že vse povedal med zaslišanjem pri preiskovalnem sodniku. Sodišče je danes zaslišalo tudi žrtev, 71-letnega Srečka Hladina.

Tožilstvo 64-letnemu Poharju, ki je v priporu, očita poskus umora na zahrbten način. Nadomestna tožilka Marjeta Kreča je na današnji obravnavi povedala, da je Hladina z nožem zabodel v levi del vratu.

Hadalin predvideva, da je bil Pohar pod vplivom alkohola

Hladin je danes povedal, da ga je Pohar poskusil umoriti, ko je spal. Pri tem ga je držal za obe roki, z eno nogo pa ga je pritiskal v telo. Kot je dodal, ne ve, kako je uspel odriniti Poharja, ko je vstal s postelje, pa se je napotil v domsko ambulanto po zdravniško pomoč. Nato so ga odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Hladin predvideva, da je bil Pohar med dejanjem pod vplivom alkohola. Sprta sicer nista bila, je zatrdil. Po njegovi oceni je napad trajal okrog pet minut. Dodal je še, da sta bila s Poharjem sostanovalca pol leta.

Zahteva 20 tisoč evrov odškodnine

Hladin od Poharja, ki ga po uradni dolžnosti zastopa odvetnik Primož Koščak, zaradi napada zahteva plačilo 20.000 evrov odškodnine, ki je obtoženi ne namerava plačati.

Pohar je zahteval izločitev sodnice celjskega okrožnega sodišča Ingrid Lešnik in tožilke Katje Leban, a je bila njegova zahteva zavrnjena.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!