Na Tolminskem spet na delu tat traktorjev

Črna kronika 08. Jan 202415:06 0 komentarjev
Traktor
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Konec tedna je moški na Tolminskem prijavil poskus kraje traktorja s svojega posestva na območju naselja Kamno. Iz istega naselja so 29. decembra drugemu kmetu sicer že ukradli 55 tisoč evrov vreden traktor. Storilce obeh dejanj policisti še iščejo.

V nedeljo je moški policiste obvestil, da mu je nekdo s posestva na območju naselja Kamno na Tolminskem poskušal ukrasti traktor, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Poskus kraje se je po besedah lastnika traktorja znamke Deutz-Fahr zgodil v času med 25. decembrom in to nedeljo.

Po prvih ugotovitvah je neznani storilec odprl zaklenjena vrata traktorja in vstopil vanj ter odklopil prikolico, ki je bila priklopljena nanj. Traktor in prikolico je storilec nato pustil na kraju, s traktorja pa je vzel registrsko tablico in tako oškodoval eno od gospodarskih družb v Zgornjem Posočju.

O kaznivem dejanju je policija obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin poskusa kraje.

Pred slabima dvema tednoma so kmetu v istem naselju ukradli traktor, vreden okoli 55 tisoč evrov. Policisti Policijske postaje Tolmin ukradenega traktorja še niso našli in primer tatvine še preiskujejo.

Policisti Policijske uprave Nova Gorica pozivajo vse lastnike traktorjev in drugih motornih vozil, da upoštevajo samozaščitne ukrepe in poskrbijo za varnost svojega premoženja. Pozorni naj bodo na neznance ali sumljive osebe,  ki se pojavljajo v okolici njihovih bivališč oziroma kmetij, vožnje traktorjev v nočnem času in podobno. Lastniki naj ponoči ali ko traktorja dlje časa ne uporabljajo, traktor zaklepajo in ne puščajo kontaktnih ključev v ključavnici, saj to morebitnem storilcem olajša krajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!