Nemška policija prijela najstnika zaradi uboja šestletnika

Črna kronika 26. Sep 202318:03 2 komentarja
nemška policija
PROFIMEDIA

Na severovzhodu Nemčije je policija aretirala 14-letnega fanta, ki je osumljen uboja mlajšega otroka.

V nemški zvezni deželi Meklenburg-Pomorjanska je policija aretirala najstnika, ki je osumljen uboja šestletnega dečka. Aretacija je sledila najdbi domnevnega orožja, ki osumljenca povezuje s smrtjo dečka, piše Deutsche Welle.

Šestletnik se je 14. septembra igral zunaj, ob dogovorjeni uri pa se ni vrnil domov. Našli so ga v živi meji ob nogometnem igrišču, imel je hude vbodne rane. Reševalci so ga oživljali, a je v bolnišnici umrl.

Kmalu so osumljenca prijavili policiji. Najstnik, ki ga je policija aretirala, je bil zadnja oseba, ki je šestletnika videl živega. Policija je preiskala stanovanje družine, vendar domnevnega orožja ni našla.

umor šestletnika v Nemčiji
PROFIMEDIA

Domnevno orožje so kasneje našli v bližini kraja zločina. Na nožu so našli sledi DNK šestletnika in DNK, za katero policija verjame, da pripada najstniku. Okrožno sodišče v Neubrandenburgu je zjutraj izdalo nalog za prijetje zaradi nenaklepnega uboja.

Preiskava še poteka, motiv pa še ni znan, še poroča Deutsche Welle.

Niz umorov, v katerih so bili udeleženi mladoletniki

Uboj šestletnika je zadnji v nizu tovrstnih dogodkov, ki so se zgodili letos v Nemčiji, vanje pa so bili vpleteni mladoletniki. V začetku meseca so preiskovalci ugotovili, da sta dekleti, stari 12 in 13 let, v bližini mesta Freudenberg v zahodni zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija do smrti zabodli drugo učenko.

Ta mesec so preiskali tudi uboj v otroškem domu na Bavarskem, ugotovili so, da je 11-letnik zabodel 10-letnico. Avgusta je bil 15-letnik iz kraja blizu Hannovra obsojen na desetletno zaporno kazen zaradi smrti drugega 15-letnika.

V Nemčiji so kazensko odgovorni otroci, starejši od 14 let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje