Nove podrobnosti: Avstralka naj bi večkrat poskušala umoriti tudi bivšega moža

Črna kronika 03. Nov 202309:26 0 komentarjev
Erin Patterson se je v petek zglasila pred sodnikom
Foto: AAP/Nine News/REUTERS

V Avstraliji se razpleta zgodba 49-letne Erin Patterson, ki naj bi z mesno pito z gobami zastrupila sorodnike svojega bivšega moža, zaradi zastrupitve so trije umrli. Obtožena Avstralka se je v petek zglasila pred sodnikom. Po zaslišanju je sodišče sporočilo, da je bila Pattersonova v preteklosti že trikrat poskušala ubiti tudi svojega bivšega moža. Ta je udeležbo na usodnem kosilu odpovedal v zadnjem trenutku.

Pred sodiščem v avstralskem mestu Leongatha se je v petek zjutraj zbralo več deset ljudi, ki so potrpežljivo čakali na nov razplet v zgodbi 49-letne Erin Patterson, ki naj bi konec julija z mesno pito z gobami zastrupila sorodnike svojega bivšega moža. Po četrtkovi aretaciji so jo prepeljali pred sodnika, Avstralko je obtožil treh umorov in pet poskusov umora.

Njenega ‘usodnega kosila’ so se sicer udeležile štiri osebe, med njimi sta bila tudi nekdanji tast in tašča, 70-letna Gail in Don Patterson. Oba sta zaradi zastrupitve nekaj dni po zaužitju pite umrla. Prav tako je zaradi zastrupitve preminila 66-letna sestra nekdanje tašče Heather Wilkinson. 68-letni Ian Wilkinson je prav tako hudo zbolel in se je v bolnišnici zdravil dva meseca. Trije poskusi umora se nanašajo na dogodke, ki so se zgodili pred kosilom, je po obravnavi tudi sporočilo sodišče. Pattersonova naj bi namreč svojega nekdanjega moža Simona Pattersona med novembrom leta 2021 in septembrom leta 2022 poskušala že večkrat ubiti. Povabljen je bil tudi na julijsko kosilo, a je obisk v zadnjem trenutku odpovedal.

Hiša Erin Patterson
Hiša Erin Patterson (Foto: PROFIMEDIA)

Še vedno trdi, da je nedolžna

Obtožena Avstralka kljub obdukcijskim izvidom zatrjuje, da je nedolžna. Policiji je tudi povedala, da je v pito primešala dve vrsti gob, in sicer šampinjone, ki jih je nekaj dni pred kuhanjem obroka kupila v supermarketu, in posušene gobe, ki jih je več mesecev pred kosilom našla na azijski tržnici. Kljub njenim trditvam organi pregona sumijo, da je v jed primešala zeleno mušnico, ki velja za najbolj smrtonosno gobo na svetu. Poleg tega Pattersonova in njena otroka po kosilu niso kazali nobenih znakov zastrupitve. Ob aretaciji je sicer obtožena trdila, da so znake zastrupitve kazali tudi oni.

Sodišče bo o obtožbah zoper Pattersonovo znova razpravljalo 3. maja naslednje leto, do takrat bo ostala v priporu. Tožilci bodo imeli tako dovolj časa, da zberejo dokaze in jih na zaslišanju predložijo sodniku. Med drugim bodo pregledali tudi zgodovino spletnega iskanja na računalnikih, ki so jih med četrtkovo hišno preiskavo odnesli iz njenega doma. Policija je že avgusta dejala, da gre za izredno zapleten primer in da bi se lahko odkrivanje resnice trajalo več let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!