Novomeščan dlje časa nasilen do nekdanje partnerke, v Krškem moški pretepel ženo

Črna kronika 17. Maj 202211:43 > 11:45
Nasilje
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Dolenjski policisti so v ponedeljek obravnavali dva primera nasilja v družini. V okolici Krškega je nasilnež pretepel in poškodoval ženo. V Novem mestu pa je 62-letnik nad nekdanjo partnerko izvajal psihično in fizično nasilje. Moškima so policisti izrekli prepoved približevanja.

Dolenjski policisti so v ponedeljek obravnavali dva primera nasilja v družini. Krški policisti so bili obveščeni, da naj bi v okolici Krškega nasilnež pretepel ženo in jo poškodoval. Reševalci so poškodovano žensko oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo možu izrekli prepoved približevanja žrtvi. Preiskavo še nadaljujejo, ugotavljajo tudi vse okoliščine kaznivega dejanja nasilja v družini. Po prvih ugotovitvah naj bi bil mož že dlje časa nasilen, so zapisali na Policijski upravi Novo mesto.

Policisti so posredovali tudi v družini v Novem mestu. Ugotovili so, da je 62-letni nasilnež izvajal psihično in fizično nasilje nad nekdanjo partnerko. Žrtev je pretepal, ji grozil, omejeval svobodo in jo spravljal v podrejen položaj. Za zaščito žrtve so policisti nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja, saj sumijo, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O ukrepu so policisti obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju. 62-letnika bodo policisti ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.