Novomeški kriminalisti razbili hudodelsko združbo, ki je delovala v Posavju

Črna kronika 24. Maj 202314:06 1 komentar

Novomeški kriminalisti so končali leto in pol dolgo preiskavo hudodelske združbe, ki se je ukvarjala s preprodajo drog. Vodji združbe sta bila Posavca, stara 21 in 27 let, pri kaznivih dejanjih pa so sodelovale tudi osebe, stare med 21 in 66 let. Med njimi je bil tudi zapornik, ki prestaja večletno zaporno kazen.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so uspešno končali leto in pol trajajočo preiskavo hudodelske združbe, ki se je ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog.

V preiskavi, v kateri so uporabljali tako klasične kot prikrite preiskovalne metode, so pristojni ugotovili, da je od začetka leta 2022 v Posavju delovala hudodelska združba, katere vodji sta bila Posavca, stara 21 in 27 let. Prepovedane droge, kot so kokain, konoplja, amfetamini in MDMA, sta kupovala pri različnih dobaviteljih v Sloveniji, predvsem pa v Ljubljani. Prepovedano drogo pa sta do končnih uporabnikov v Posavju dobavljala prek dveh mrež prekupčevalcev, prav tako članov hudodelske združbe. Združba si je s tovrstnim delovanjem pridobila večjo protipravno premoženjsko korist.

V torek so kriminalisti na območju Brežic, Krškega, Sevnice, Novega mesta, Ljubljane, Maribora in Celja opravili 25 hišnih preiskav pri 27 osumljencih. Večina osumljencev je povratnikov tovrstnih kaznivih dejanj. Eden od njih je na prestajanju večletne zaporne kazni in je kazniva dejanja izvajal, ko je bil na prostih izhodih.

“Enajstim osumljenim, starim med 21 in 66 let, je bila odvzeta prostost in so še vedno v policijskem pridržanju,” je povedal Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. Med njimi so tudi štirje osumljenci z območja Ljubljane, od katerih sta vodilna člana hudodelske združbe odkupovala prepovedano drogo.

policija policija
Policijska uprava Novo mesto
policija policija
Policijska uprava Novo mesto
policija policija
Policijska uprava Novo mesto
policija policija
Policijska uprava Novo mesto
policija policija
Policijska uprava Novo mesto

Med hišnimi preiskavami so kriminalisti zasegli 30 gramov kokaina, 100 gramov heroina, 10 gramov konoplje in 92 tablet ekstazija. Zasegli so tudi denar, elektronske naprave in dva kosa nelegalnega orožja s pripadajočim strelivom ter ukradeno motorno kolo, ki ga bodo vrnili lastniku.

Za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami je zagrožena kazen od enega do 10 let zapora. V primeru hudodelske združbe pa od 5 do 15 let zapora.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje