Pijan Hrvat ni opazil mejnega prehoda Obrežje, v avtomobilu sta bila tudi otroka

Črna kronika 08. Jul 202210:07 0 komentarjev
Obrežje
PU Novo mesto

Pijani 53-letni voznik, sicer hrvaški državljan, je mejni prehod Obrežje prečkal na območju, ki ni namenjeno prehajanju osebnih avtomobilov. V vozilu je prevažal dva otroka. Policisti so ga izsledili in mu odvzeli prostost.

Voznik osebnega avtomobila znamke Volvo hrvaških registrskih oznak je z nezmanjšano hitrostjo pripeljal na območje mejnega prehoda Obrežje, ki ni namenjen prehajanju osebnih avtomobilov, in – ne da bi upočasnil hitrost – nadaljeval vožnjo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Policisti so se za voznikom nemudoma odpravili in ga izsledili. Odvzeli so mu prostost.

Incident se je zgodil pred dvema dnevoma. Voznik avtomobila je bil 53-letni hrvaški državljan, ki je v vozilu prevažal dva otroka. Pri sebi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako ni imel dokumentov otrok.

Kot so še sporočili s PU Koper, je bil 53-letnik iz Zagreba namenjen na Reko, mejni kontroli pa se je izognil, ker naj bil prepričan, da je prečkal cestninsko postajo in ne mejnega prehoda. Namena, da na poti prečka slovensko-hrvaško mejo, menda ni imel.

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu policisti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,46 miligrama alkohola (3,06 g/kg).

Otroka so prevzeli svojci, voznika pa so policisti z obdolžilnim nalogom privedli pred sodišče. Sodnica mu je izrekla 1.200 evrov globe in stransko sankcijo prepovedi vožnje v Sloveniji za obdobje enega leta. Policisti so mu zaradi izmika mejni kontroli izdali še plačilni nalog v višini 400 evrov.

Vozniki pod vplivom alkohola so lani na območju PU Novo mesto povzročili 155 prometnih nesreč, kar je skoraj za četrtino več kot v letu 2020, so še sporočili z novomeške policijske uprave. V teh nesrečah sta dva človeka umrla, 16 jih je utrpelo hude poškodbe, še 64 je bilo lažje poškodovanih. Medtem so v letu 2020 vozniki pod vplivom alkohola povzročili 126 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba izgubila življenje, 13 je bilo hudo poškodovanih, 40 pa jih je utrpelo lažje poškodbe. Od leta 2013 je na cestah na območju PU Novo mesto v prometnih nesrečah, ki so jih povzročili vinjeni vozniki, umrlo 28 ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!