Pijan voznik sekal ovinek in povzročil hudo nesrečo

Črna kronika 02. Nov 202313:20 0 komentarjev
Nesreča
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

V sredo zvečer se je na cesti med Vrhovljami in Sežano zgodila huda prometna nesreča. Povzročil jo je 59-letnik iz Sežane, ki je v nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni pas in čelno trčil v nasproti vozeči avtomobil. Ob tem se je sam huje poškodoval, voznik in sopotnik v drugem vozilu sta jo odnesla z lažjimi poškodbami. V bolnišnici se je izkazalo, da je bil 59-letnik močno pijan. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje. Policisti so čez praznike na cestah sicer opazili večje število pijanih voznikov.

V sredo okoli 20.18 ure se je na cesti med Vrhovljami in Sežano zgodila huda prometna nesreča. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da jo je povzročil 59-letni moški iz Sežane, ki je v nepreglednem ovinku zapeljal čez polno črto in trčil v nasproti vozeče vozilo, ki je pravilno vozilo proti Vrhovljam. V njem je bil poleg 53-letnika tudi 60-letni sopotnik. V trku so se poškodovali vsi udeleženi.

S hudimi poškodbami so v Splošni bolnišnici Izola sprejeli 59-letnega povzročitelja. Preiskave so pokazale tudi, da je za volan sedel močno pijan. Policisti so z ugotovitvami že seznanili državno tožilstvo. Prometno nesrečo obravnavajo kot kaznivo dejanje nevarne vožnje. Skladno s tem so povzročitelju že odvzeli vozniško dovoljenje.

V bolnišnici so oskrbeli tudi lažje poškodovanega voznika drugega avtomobila in njegovega 60-letnega sopotnika. Cesta je bila zaradi ogleda kraja nesreče zaprta do okoli 23.30 ure.

Na cestah čez praznike več pijanih voznikov

Kot sporočajo koprski policisti pa voznik iz Sežane ni bil edini, ki je čez praznike za volan sedel pijan. V Hrvatinih so policisti malo po polnoči ustavili 40-letno voznico avta. Odredili so ji preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozila z 0,76 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Možje v modrem so ji odvzeli vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Med drugim so opitega voznika včeraj okoli 13.30 ure ustavili v Izoli. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 40-letni Ukrajinec ob vožnji po slovenski obali v litru izdihanega zraka 1,01 miligrama alkohola. Z rezultatom se ni strinjal, zato so mu odredili tudi strokovni pregled. Ostal je brez vozniškega dovoljenja, sledi obdolžilni predlog.

Nekaj pred polnočjo so na pijanega voznika naleteli tudi v Portorožu. 59-letnik na motornem kolesu je vijugal po cesti, zato so ga ustavili. Rezultat na alkotestu je pokazal, da je imel moški iz Portoroža v litru izdihanega zraka 0,73 miligrama alkohola. Tudi on je ostal brez vozniškega dovoljenja

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!