Pijana trojica trikrat poskušala priti do cilja, vsi ostali brez vozniške

policija, policistka
Denis Sadiković/N1

Policisti so ponoči spremljali nenavadno zgodbo moških iz Kranja, ki so bili odločeni, da kljub alkoholiziranosti pridejo na cilj. Policisti so moške ustavili kar trikrat. Potem ko so prvemu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo, so isto vozilo ustavili še dvakrat, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto,

Policisti policijske postaje Metlika so sinoči ob 21. uri na lokalni cesti v bližini Drašišev ustavili voznika kombija Renault master s kranjskimi registrskimi oznakami, ki je kazal znake alkoholiziranosti. V njem sta bila poleg voznika še dva potnika.

Policisti so vozniku v litru izdihanega zraka izmerili 0,65 miligramov alkohola, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Čez uro in pol so isti kombi ustavili novomeški policisti, ki so opravljali kontrolo prometa na Belokranjski cesti. Tokrat je bil za volanom drugi izmed trojice, ki je bil prav tako vidno alkoholiziran. Policisti so to potrdili tudi s testom, ki je pokazal 0,61 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Svojo odločenost priti na cilj je trojica pokazala, ko se je za volan usedel še zadnji izmed trojice. V pol ure so se pripeljali do Ločne v Novem mestu, kjer so jih ustavili še novomeški prometniki. Tokrat te imel 58-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola, zato je tudi on ostal brez vozniškega dovoljenja in dobil prepoved vožnje.

Trojica je takrat vendarle poklicala taksi službo, ki jih je varno pripeljala domov.

Policija pa je vsem trem voznikom napisala obdolžilne predloge in jih posredovala sodišču, so še sporočili s PU Novo mesto.