Po tragediji na Goričkem skrb za majhna otroka prevzel center za socialno delo

Policijski trak
Fotografija je simbolična. Foto: BOBO

Dan po tem, ko je 46-letni moški na območju Gornjih Petrovcev ubil svojo 35-letno zunajzakonsko partnerko, je vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous potrdil, da kaznivo dejanje obravnavajo kot uboj. "Kriminalisti intenzivno zbirajo dokaze o dejanju in poteku verbalnega spora med osumljenim in žrtvijo, ki mu je sledilo osumljenčevo fizično nasilje ter posledični uboj žrtve," je opisal in dodal, da je cilj policije osumljenega v ponedeljek privesti k preiskovalnemu sodniku. Zunajzakonska partnerja sta imela tudi dva otroka, za katera zdaj skrbi murskosoboški center za socialno delo. Policija neuradnih informacij o tem, da sta bila otroka v stanovanjski hiši v času uboja, ni komentirala.

Kot smo poročali, je na območju policijske postaje Gornji Petrovci na Goričkem v soboto proti večeru 46-letni moški ubil svojo 35-letno zunajzakonsko partnerko.

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Murska Sobota Bojan Rous je dan po femicidu za medije potrdil, da so prejeli klic 46-letnega občana, ki jim je dejal, naj pridejo na njegov naslov, saj je tam ubil svojo zunajzakonsko partnerko. Na kraj so se takoj odpravile policijske in reševalne ekipe. “Policista sta ob prihodu na kraj v hiši našla mrtvo žensko,” je opisal Rous. Osumljencu sta nemudoma odvzela prostost in zoper njega odredila pridržanje, je dejal. Na kraj nasilnega zločina je bila napotena tudi skupina kriminalistov, obveščen je bil okrožni državni tožilec in preiskovalni sodnik, ki je odredil sodno obdukcijo.

Moški naj bi vzel življenje svoji izvenzakonski partnerki. Kriminalisti intenzivno zbirajo dokaze o dejanju in poteku verbalnega spora med osumljenim in žrtvijo, ki mu je sledilo osumljenčevo fizično nasilje ter posledični uboj žrtve. Preiskava se nadaljuje s ciljem, da bo osumljeni tekom ponedeljka priveden k preiskovalnemu sodniku,” je opisal vodja sektorja tamkajšnje kriminalistične policije. Osumljeni in žrtev sta imela tudi dva mladoletna otroka, ki sta bila po poročanju lokalnega Vestnika v času kaznivega dejanja prisotna v stanovanjski hiši, vendar pa kaznivemu dejanju naj ne bi bila priča. Lokalni medij je še poročal, da naj bi prepiru med partnerjema botrovalo ljubosumje, osumljeni naj bi žrtev najprej zadavil, nato pa uporabil še nož. 

Poteka spora in morebitne prisotnosti otrok vodja sektorja kriminalistične policije Rous ni mogel potrditi. Je pa dejal, da so policisti v sodelovanju z bližnjim centrom za socialno delo takoj po storjenem kaznivem dejanju poskrbeli za zaščito otrok. “Za zaščito dveh otrok smo obvestili Center za socialno delo Murska Sobota, ki je poskrbel za njuno varstvo,” je dejal. “Otroci so posebej varovana kategorija, kakršnakoli dodatna izjava bi bila v njihovo škodo,” je dodal. 

Bojan Rous
Policijska uprava Murska Sobota

Zaradi nadaljnjega zbiranja informacij in nadaljevanja preiskave vodja sektorja kriminalistične policije več informacij ni delil, je pa potrdil, da policija osumljenega do sedaj še ni obravnavala za prekrške oziroma kazniva dejanja z elementi nasilja. “Na naslovu je bilo izvršeno kaznivo dejanje uboja, o samem načinu storitve pa zaenkrat ne moremo ničesar potrditi. Obvestil še nismo popolnoma zbrali, prav tako še nimamo potrjenih vseh ugotovitev in dokazov s kraja dogodka niti rezultatov sodne obdukcije. Ob teh ugotovitvah bomo povedali več,” je napovedal in potrdil, da kaznivo dejanje obravnavajo kot sum uboja, za katerega je predpisana zaporna kazen od 5 do 15 let.

Predkazenski postopek usmerja okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.

Ko gre za nasilje v družini, “žrtve ne upajo spregovoriti”

Rous je dejal še, da so v PU Murska Sobota sicer na področju preprečevanja femicidov zelo aktivni, tudi medijem so problematiko v preteklosti že vsebinsko predstavljali, sodelujejo s tamkajšnjim centrom za socialno delo, v sodelovanju z bližnjimi fakultetami pa so izvedli tudi strokovno srečanje na temo femicida. “Policija se trudi, so pa kazniva dejanja z elementi nasilja in nasilja v družini področje, kjer žrtve ne upajo spregovoriti, ker se bojijo določenih posledic. Policija je pripravljena prisluhniti, preiskovati in preiskave tudi zaključiti,” je še dodal. 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.