Po ljubljanski obvoznici kar z električnim skirojem

Črna kronika 07. Jul 202214:36 > 14:50 4 komentarji
Električni skiro na obvoznici
TikTok/@janimalec

Na družbenem omrežju Tiktok je zakrožil posnetek moškega, ki se z električnim skirojem pelje po obvoznici. Na policiji o primeru niso bili obveščeni, a pravijo, da se takšni posnetki vse pogosteje pojavljajo na družbenih omrežjih.

Posnetek moškega, ki se ob desnem robu izvoznega pasa na ljubljanski obvoznici vozi kar z električnim skirojem, je zakrožil na družbenem omrežju TikTok.

Na PU Ljubljana so za N1 povedali, da o navedenem primeru niso bili obveščeni, a da se takšni posnetki kršitev vse pogosteje pojavljajo na družbenih omrežjih. Ob zaznavi teh posnetkov policisti preverijo, ali je na podlagi zbranih dejstev mogoče izvesti prekrškovni postopek.

Ob tem svetujejo, da ljudje, če voznik s svojo vožnjo ogroža varnost preostalih udeležencev v prometu ali sebe, to takoj prijavijo na interventno številko 113, da ga lahko policisti čim prej izsledijo in izvedejo postopek.

Ob prijavi je pomembno, da prijavitelj navede čim več podatkov, ki so v nadaljevanju pomembni za izsleditev storilca in izpeljavo prekrškovnega postopka. Podati je treba čim bolj točen kraj in čas prekrška, znamko, barvo in registrsko označbo vozila (če gre za motorno vozilo) ter opisati prekršek.

@janimalec ♬ original sound - jani8833

Kasnejša prijava na podlagi posnetka lahko ugotavljanje identitete posameznika, ki je storil prekršek, podaljša in oteži.

Poleg posnetkov je za uspešno izvedbo postopka pomembno tudi sodelovanje prijavitelja, saj je v primerih, ko je voznik izsleden in policisti prekrška niso neposredno zaznali, uspešnost prekrškovnega postopka pogojena z aktivnim sodelovanjem prijavitelja, ki mora sodelovati kot priča.

V nadaljevanju prekrškovni organ na podlagi zbranih dejstev in okoliščin ter zanesljivosti dokazov odloči, ali bo prekrškovni postopek uveden.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje