Po množičnih vlomih v Piranu in Bernardinu policija prijela storilca

Črna kronika 27. Jun 202314:42 0 komentarjev
Piran, mesnica
Denis Sadiković/N1

Primorski policisti so prijeli 48-letnega Pirančana, ki je maja in junija v Piranu in Bernardinu zagrešil več vlomov in kraj.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, so policisti Policijske postaje Piran maja in junija v Piranu in Bernardinu obravnavali več vlomov v različne objekte: gostinske lokale, pisarne podjetij v poslovnih zgradbah, hotelske sobe in dve stanovanjski hiši.

Storilec je pri tem iskal denar in druge vrednejše predmete. Prav tako je v eni od garažnih hiš vlomil v štiri kovčke parkiranih motornih koles in iz dveh ukradel denar.

Za seboj je storilec na krajih kaznivih dejanj pustil sledove, na podlagi katerih so policisti izsledili 48-letnega Pirančana, ki je v preteklosti že večkrat zakrivil premoženjska kazniva dejanja. V petek so mu odvzeli prostost in preiskali njegovo stanovanje, v katerem so našli predmete, ki so potrdili sum, da je osumljeni res zagrešil opisana kazniva dejanja.

V nedeljo so osumljenca zaradi storitve šestnajstih vlomov privedli pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Kopru, ki je storilcu po zaslišanju odredila pripor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!