Po posredovanju policije 61-letnik na poti v psihiatrično kliniko umrl

Črna kronika 23. Jan 202412:53 0 komentarjev
Rešilec
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulovič /BOBO)

61-letni državljan Moldavije se je v eni od zdravstvenih ustanov na območju Novega mesta nasilno vedel, zaradi česar so posredovali policisti in zoper moškega uporabili prisilna sredstva. Na poti v ljubljansko psihiatrično kliniko, kamor so ga napotili, je na območju Grosupljega izgubil zavest in umrl. Policija še preiskuje, ali je smrt moškega povezana z uporabo prisilnih sredstev.

Ponoči so novomeški policisti posredovali v eni od zdravstvenih ustanov na območju Novega mesta, kjer se je 61-letni državljan Moldavije nasilno vedel in se pri razbijanju inventarja tudi lažje poškodoval, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Policisti so zoper moškega uporabili prisilna sredstva, ga prijeli in predali zdravstvenemu osebju. Moškemu je bilo odrejeno nadaljnje zdravljenje v Psihiatrični kliniki Ljubljana.

Na poti v ljubljansko psihiatrično kliniko je zdravstveno osebje za zagotovitev varnosti spremljala tudi policija.

61-letnik je med prevozom iz reševalnega vozila odtrgal nevaren predmet in z njim grozil zdravstvenemu osebju in policistu, ki je nudil asistenco. Voznik je reševalno vozilo zato ustavil na območju Grosupljega, na kraj pa so v pomoč prišli še drugi policisti.

Po postopku je moški izgubil zavest in kljub takojšnjemu oživljanju na kraju umrl.

Vzrok za smrt po prvih informacijah še ni znan in je po besedah ljubljanskih policistov predmet nadaljnje temeljite preiskave, v kateri bodo preverili vse okoliščine dogodka in tudi morebitno povezavo smrti z uporabo prisilnih sredstev.

Kraj dogodka so si ogledali okrožni državni tožilec, preiskovalni sodnik in policist specializiranega državnega tožilstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!