Poharju zaradi poskusa umora sostanovalca v domu upokojencev deset let zapora

Črna kronika 24. Avg 202310:15 0 komentarjev
Vklenjena oseba
Slika je simbolična. (Foto: Žiga Živulovič jr/BOBO)

Marca letos je bil Vinko Pohar obsojen na sedem let zapora zaradi poskusa uboja sostanovalca v domu upokojencev v Preboldu. Tožilstvo se je nato pritožilo na celjsko višje sodišče, kjer so pritožbi ugodili in sodbo spremenili. Pohar je zdaj pravnomočno obsojen na deset let zapora zaradi poskusa umora, poročata časnika Dnevnik in Večer.

Predsednik višjega sodišča v Celju Branko Aubreht je za časnika potrdil, da so višji sodniki pritožbi ugodili in sodbo sami spremenili.

Pohar je 2. januarja lani zabodel 71-letnega sostanovalca v domu upokojencev v Preboldu, ko je ta spal in se ni mogel braniti.

Kot je na eni od obravnav povedala tožilka, je Pohar dejansko le za centimeter zgrešil glavno žilo, v nasprotnem bi se oškodovanec lahko zadušil in izkrvavel. Ker pa se je v trenutku, ko ga je obdolženi zabodel, zbudil in Poharja spravil s sebe, mu dejanja ni uspelo dokončati, je takrat še dejala tožilka.

Tožilstvo je marca zanj zahtevalo 13 let zapora za poskus umora, a takrat sodišče ni našlo subjektivnih elementov za to. Je pa menilo, da je Pohar poskusil sostanovalcu vzeti življenje na zahrbten način.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!