Policija o železniški nesreči: območje nesreče je bilo dlje časa zaprto

Črna kronika 21. Dec 202313:20 > 14:42 1 komentar

V hudi železniški nesreči, ki se je zgodila zjutraj na tirih pri Postojni, sta umrla dva človeka. Policija je potrdila, da se je vlak zaletel v skupino štirih ljudi, sicer pa jih je na tirih delalo osem. Območje nesreče je ostalo zaprto do okoli 17. ure, ko so progo, kot so za N1 potrdili na Slovenskih železnicah, odprli v obe smeri.

V okolici Postojne je potniški vlak trčil v delavce Slovenskih železnic, ki so na progi izvajali vzdrževalna dela. Dva sta na kraju umrla, dva sta huje poškodovana.

Enega poškodovanca zdravijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, drugega pa v Splošni bolnišnici Izola, je v izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto Policijske uprave Koper Davor Tozan. Vlak se je sicer zaletel v skupino štirih delavcev, na tirih pa jih je delalo osem.

Šlo je za potniški vlak, na katerem je bilo deset potnikov. Med njimi nihče ni bil poškodovan. Slovenske železnice so jim po nesreči priskrbele nadomestni prevoz, policija pa je vsem udeležencem nudila psihološko pomoč.

Ta je zaradi nesreče zaprla in zavarovala širše območje nesreče, ki bo ostalo zaprto, dokler ne razjasnijo vseh okoliščin nesreče, je še dejal Tozan.

Na ostala novinarska vprašanja policija danes ni mogla odgovoriti. Najverjetneje bo več informacij podala v petek.

Na Slovenskih železnicah so za N1 potrdili, da je bila proga, kjer je prišlo do tragične nesreče, ob 17. 17 znova odprta v obe smeri.

Pri Postojni vlak zbil delavce Slovenskih železnic, dva sta umrla
00:00
/
01:01

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje