Policija opozarja: ne nasedajte goljufom, ki zbirajo prostovoljne prispevke

Črna kronika 09. Jul 202312:37 0 komentarjev
beračenje, revščina
Profimedia

Na Bledu in v Radovljici so policisti obravnavali več Romunov, ki so domnevno zbirali prostovoljne prispevke za pomoč gluhim. Policisti opozarjajo, da gre za nezakonita dejanja in prebivalce pozivajo, naj tovrstno početje čim prej prijavijo.

Na Bledu in v Radovljici so policisti obravnavali več Romunov, ki so domnevno zbirali prostovoljne prispevke.

V petek okrog 15. ure popoldne so tak dogodek obravnavali blejski policisti. 23-letna  državljanka Romunije je pobirala prostovoljne prispevke brez ustreznega dovoljenja pristojne upravne enote. Policisti so ji izdali globo.

Le malo pozneje se je nekaj podobnega dogajalo v Radovljici. Policisti so bili obveščeni, da pred enim od nakupovalnih centrov nekdo pobira “prostovoljne prispevke” za gluhe. Policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je oseba s kraja odpeljala s temno modrim volkswagnom passatom nemških registrskih tablic.

Gorenjski prometniki so vozilo in osebo izsledili na avtocesti proti Kranju ter ugotovili, da je 34-letni državljan Romunije pobiral prostovoljne prispevke brez ustreznega dovoljenja pristojne upravne. Za taka dejanja so ga obravnavali že prej in zanj vodijo prekrškovni postopek.

Takojšnja prijava oškodovancev ali občanov in hitra reakcija policistov pripomoreta k temu, da kršitelja izsledijo in tako preprečijo nadaljnja nezakonita ravnanja, so opozorili na kranjski policijski upravi in pozvali k prijavljanju takih sumljivih dogodkov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!