Napad v Logatcu: kaj vse je do zdaj ugotovila policija?

Črna kronika 06. Okt 202308:49 > 13:02

Policija je predstavila nekaj podrobnosti o včerajšnjem dogodku v Logatcu, v katerem je umrl 88-letni moški. Kot so povedali, je bila lažje poškodovana še ena oseba. Ker je bil storilec nevarna oseba, je policija aktivirala tudi specialno enoto.

Ljubljanski policisti so bili v četrtek okoli 10. ure obveščeni, da je v eni od stanovanjskih hiš na območju Logatca znani storilec z ostrim predmetom huje poškodoval 88-letnega moškega.

Kljub hitremu posredovanju medicinske ekipe je moški na kraju napada umrl. V dogodku je bila z ostrim predmetom lažje poškodovana še ena oseba.

Storilec je po dejanju peš pobegnil, so sporočili policisti. Na kraj je bilo napotenih več policijskih uniformiranih in civilnih patrulj, ki so začele aktivno iskati pobeglega. Pri iskanju je sodeloval tudi policijski helikopter.

Ker je šlo za nevarno osebo, je bila aktivirana tudi specialna enota policije, je v izjavi za medije pojasnil Valter Zrinski iz sektorja kriminalistične policije Ljubljana.

Okoli 16. ure so ga policisti, tudi s pomočjo občanov, našli in pridržali.

Nekaj po 16. uri so policisti na podlagi informacij občanov 30-letnega osumljenca prijeli na območju Logatca in mu zaradi suma kaznivega dejanja s poglavja zoper življenje in telo odvzeli prostost, so še sporočili s policije.

Ob tem je Zrinski dodal, da so kriminalisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali dokaze ter nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja.

“Vzrok oziroma motiv za dejanje še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Osumljenec, ki je v sorodstvenem razmerju z umrlo osebo, bo po zbranih obvestilih priveden k preiskovalnemu sodniku. V preteklosti je bil že obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja,” je še povedal Zrinski. Neuradno je bil osumljeni sicer vnuk umrlega.

Policija se je zahvalila še vsem občanom, ki so pomagali pri prijetju storilca.