Izsledili moškega, ki je z masko hodil od vrat do vrat in prosil za denar

Črna kronika 25. Jan 202422:03 1 komentar
zvonec
Na zdravstveno dejavnost za zaprtimi vrati je nakazoval le napis na zvoncu – Dan zdravja. (Fotografija je simbolična / Foto: PROFIMEDIA)

Mariborska policijska uprava je v preteklih dneh prejela več prijav o moškem, ki z masko na glavi in ostrim predmetom v roki hodi od vrat do vrat ter prosi za denar. Moškega so že izsledili.

Na policijski upravi (PU) Maribor so glede moškega prejeli tri prijave domnevnih kršitev javnega reda in miru. Policisti so ga že izsledili ter mu v prekrškovnem postopku zasegli masko in imitacijo noža.

V dveh naznanjenih primerih naj bi moški z masko in domnevno ostrim predmetom hodil od vrat do vrat in prosil za denar, v tretjem primeru pa z masko na obrazu in predmetom pristopil do mladoletne osebe, pojasnjujejo na PU Maribor.

Na pojav moškega, ki naj bi hodil od hiše do hiše z gumijasto masko s krvavim motivom na glavi in plastičnim nožem v roki, je v zadnjih dneh opozarjalo več zapisov na družbenih omrežjih. Med drugim so ga opazili v kraju Apače na Dravskem polju, na Ptuju, Vidmu, Hajdini, v Markovcih in Kidričevem.

PU Maribor bo na Okrajno sodišče v Mariboru podala obdolžilni predlog v zvezi s kršitvijo javnega reda in miru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje