Policisti na območju gore Kepa našli mrtvo osebo

Črna kronika 24. Feb 202419:27 1 komentar
gore, reševanje, helikopter
Fotografija je simbolična. (Foto: BOBO)

Policisti so danes med letom s helikopterjem v bližini gore Kepa opazili mrtvo osebo.

Posadka letalske policijske enote je danes okoli 14.30 med izvajanjem policijskih nalog in opazovanjem terena s helikopterjem na območju gore Kepa v občini Kranjska Gora opazila truplo moškega. Ležalo je ob strugi potoka, v bližini akumulacijskega jezera hidroelektrarne, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Po do sedaj zbranih informacijah gre za 28-letnega Poljaka, ki so ga že nekaj časa pogrešali. Moški naj bi se v zadnjih dneh gibal po planinskih poteh na severni strani Karavank na območju Avstrije. Iskali so ga tako slovenski kot avstrijski policisti in drugi varnostni organi.

Nesreča se je sicer zgodila na predelu, kjer ni bilo snega, je pa teren tam strm in spolzek. Poljak je najverjetneje pri prečkanju manjše grape zdrsnil v globino.

Gorski reševalci z Brnika in Mojstrane so truplo s helikopterjem prepeljali v dolino in ga predali pogrebni službi, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Policisti bodo o okoliščinah dogodka obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kljub temu da na prvi pogled morda ne izgleda tako, so razmere v gorah vse prej kot varne, opozarjajo na PU Kranj. Teren v visokogorju je ponekod leden, potrebna je zimska gorniška oprema, veliko izkušenj in maksimalna previdnost. Posamezna območja pa so nevarna tudi zaradi opasti in klož.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje