Policisti prijeli 23-letnega tujca, ki je preteklo sredo streljal v Celju

Črna kronika 07. Jun 202214:18 > 15:13
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Policisti so prijeli moškega, ki je minulo sredo v Celju v zrak izstrelil več nabojev. 23-letnemu tujcu so zasegli imitacijo orožja in ga izpustili. O dogodku bodo obvestili okrožno državno tožilstvo, upravni enoti pa bodo predlagali, naj 23-letniku razveljavi dovoljenje za prebivanje.

Policisti so izsledili moškega, ki je v sredo v Celju v zrak izstrelil več nabojev. Spomnimo, da je takrat še neznani kolesar na Kosovelovi ulici, v bližini srednje šole, v zrak izstrelil nekaj nabojev in se nato odpeljal s kraja dogodka.

V ponedeljek so policisti izsledili 23-letnika in mu odvzeli prostost. Gre za tujega državljana, ki ima v Celju prijavljeno prebivališče. Že prve ugotovitve so kazale, da moški ni streljal s pravim strelnim orožjem. Imitacijo pištole pa so mu policisti zasegli. Po preiskovalnih dejanjih so 23-letnika policisti izpustili, zbiranje obvestil pa nadaljujejo. Dejanje preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Ko bodo zbrali vsa obvestila, bodo s tem seznanili okrožno državno tožilstvo v Celju. Hkrati bodo upravni enoti predlagali, da se tujcu razveljavi dovoljenje za prebivanje, saj obstajajo resni razlogi za sum, da ne bo spoštoval pravnega reda Slovenije in bo še naprej izvajal kazniva dejanja oziroma prekrške, so zapisali na Policijski upravi Kranj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.