Policisti ustavili tovornjak s popolnoma izrabljeno pnevmatiko

Črna kronika 13. Feb 202410:24 0 komentarjev
izrabljena pnevmatika
Foto: PU Kranj

Gorenjski policisti so obravnavali voznika tovornjaka, ki je vozil s popolnoma izrabljeno pnevmatiko. Tovornjak so izločili iz prometa, vozniku pa naložili 400 evrov globe. Prekrškovni postopek vodijo tudi proti slovenskemu podjetju, ki je lastnik tovornjaka.

Gorenjski policisti so v ponedeljek okoli 13.30 obravnavali voznika tovornjaka, ki je vozil s popolnoma izrabljeno pnevmatiko. Tovornjak so izločili iz prometa, 47-letnemu vozniku iz tujine pa izdali 400 evrov globe. Ker je voznik kazen plačal na kraju dogodka, je bil znesek polovičen.

Policisti vodijo tudi prekrškovni postopek zoper slovensko podjetje, ki je lastnik tovornjaka. Kazen za pravno osebo znaša 2.000 evrov, so zapisali na Policijski upravi Kranj.

Ob tem policisti opozarjajo, da mora biti vsako vozilo v prometu tehnično brezhibno. “Vožnja z obrabljenimi pnevmatikami je nevarna in neodgovorna. Lahko si predstavljate, kaj bi bilo, če bi se tovorno vozilo s priklopnikom prevrnilo ali pa bi moral voznik zavirati v sili,” so ponazorili.

izrabljena pnevmatika izrabljena pnevmatika
Foto: PU Kranj
izrabljena pnevmatika izrabljena pnevmatika
Foto: PU Kranj
izrabljena pnevmatika izrabljena pnevmatika
Foto: PU Kranj

Poudarili so, da je to, da je tovor pravilno naložen in pripet ter da je vozilo tehnično brezhibno, tako pomembno kot to, da se pripnete za volanom. “Najpogosteje so ravno utrujenost voznika, neustrezno naložen tovor, neprilagojena hitrost, prekratka varnostna razdalja in tehnično neizpravna vozila usodne kombinacije. Znova opozarjamo vse voznike, naj spoštujejo prometno zakonodajo in vozijo tehnično ustrezna vozila. Upoštevajo naj predpisan čas vožnje, odmorov in počitkov, saj bodo s tem največ naredili za svojo varnost ter varnost drugih udeležencev v cestnem prometu,” so še zapisali na policiji.

Dodali so, da bodo tudi v prihodnje nadzirali tovornjake in avtobuse.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!