Policisti v Mariboru zasegli 145 sadik konoplje, pištolo in dušilec zvoka

Črna kronika 20. Apr 202314:52 2 komentarja
Konoplja
Zasežene sadike konoplje. (Foto: PU Maribor)

Mariborski policisti so med hišno preiskavo pri 42-letnemu moškemu zasegli pištolo z nabojnikom in naboji, dušilec zvoka za pištolo ter hladno orožje, pa tudi 145 rastlin oziroma sadik konoplje in več pripomočkov za vzgojo teh rastlin.

Mariborski policisti so v sredo zaradi kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog odvzeli prostost 42-letnemu moškemu z območja Maribora.

Pri osumljenem so opravili hišno preiskavo, med katero so med drugim zasegli pištolo znamke Beretta z nabojnikom in naboji, dušilec zvoka za pištolo ter hladno orožje (boksar). Zaradi kršitve zakona o orožju bo zoper njega uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu.

Pri preiskavi so policisti odkrili tudi posebej prirejen prostor v garaži, kjer je osumljeni vzgajal 145 rastlin oziroma sadik konoplje in več pripomočkov za vzgojo teh rastlin. Policisti so mu zasegli tudi okoli 50 gramov že posušenih delcev rastlinskega izvora, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo.

Po opravljeni analizi snovi bo zoper osumljenega zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje