V eno voznico električnega skiroja trčil avtomobil, v drugo tovornjak

Črna kronika 05. Jul 202310:09 1 komentar
Električni skiro
Žiga Živulović jr./BOBO

Ljubljanski policisti so v torek obravnavali več prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi vozniki električnega skiroja oziroma kolesa. V dveh primerih je šlo za trčenje, v štirih primerih pa za padec zaradi neprilagojene hitrosti.

Ljubljanski policisti so bili v torek okoli 12.30 obveščeni o prometni nesreči na Dunajski cesti, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznica električnega skiroja. Nesreča se je zgodila, ker je voznik v križišču izsilil prednost voznici skiroja in trčil v njo. Pri tem se je lažje poškodovala. Zoper voznika sledi prekrškovni postopek.

Nekaj po 21. uri so bili policisti obveščeni tudi o prometni nesreči na Parmovi ulici v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in voznica električnega skiroja. Nesreča se je zgodila, ker je voznik v križišču izsilil prednost voznici skiroja in trčil v njo. Pri tem se je lažje poškodovala. Zoper voznika sledi prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še 5 prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil. V 4 primerih je šlo za padec voznika električnega skiroja oziroma kolesa zaradi neprilagojene hitrosti, pri dveh pa je bila prisotna tudi večja količina alkohola. Voznik motornega kolesa je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V vseh primerih so bile osebe lažje poškodovane, zoper povzročitelje pa bodo uvedeni prekrškovni postopki, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje