Posredovali policijski specialci: po prepiru streljal in se zaprl v hišo

Policijski trak
Foto: Srdjan Živulović/ BOBO

Ponoči sta se na območju Vitanja sprla znanca. Sporu je sledil pretep, nakar je 36-letnik odšel v hišo po orožje, izstrelil več strelov in se zaprl v hišo. Na kraju je posredovala tudi policijska pogajalka, zjutraj pa so osumljenca prijeli pripadniki specialne enote policije.

Celjski policisti so ponoči obravnavali streljanje. Okoli pol treh zjutraj je policiste na pomoč poklicala občanka, ker je na območju Vitanja prišlo do streljanja.

Po do sedaj zbranih podatkih se je 36-letnik sprl z znancem. Ta je skupaj s prijateljico k osumljencu domov pripeljal njegovo partnerko. Prepiru je sledil pretep, nakar je 36-letnik odšel v stanovanjsko hišo po orožje in zunaj izstrelil več strelov ter se nato zaprl v hišo.

V streljanju ni bil nihče poškodovan, so zapisali na Policijski upravi Celje.

Na kraj je prišla tudi policijska pogajalka. Vendar se osumljeni na njene pozive, ni odzival. V jutranjih urah so osumljencu pripadniki specialne enote policije odvzeli prostost. 36-letnik je trenutno v policijskem pridržanju.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, pri tem so sodelovali policisti iz Slovenskih Konjic in pripadniki celjske kriminalistične policije. Zbiranje obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti še poteka. Več podobnosti o dogodku bo policija sporočila v prihodnjih dneh.