Po pretepu v klubu na Krku aretirali tri Hrvate, dva policija še išče

Črna kronika 08. Jul 202312:29 > 09. Jul 2023 09:58 13 komentarjev
punat, krk
Profimedia

Potem ko so bili v noči na soboto v nočnem klubu v Punatu na hrvaškem otoku Krku v pretepu poškodovani štirje Slovenci, je policija aretirala tri domnevne storilce, vsaj dva pa še išče.

V incidentu v nočnem klubu v Punatu na otoku Krku so bili v noči iz petka na soboto poškodovani štirje Slovenci. Prepeljali so jih v reško bolnišnico. Ker niso bili huje poškodovani, so jih že včeraj odpustili v domačo oskrbo.

Policija pristojne Primorsko-goranske županije je sporočila, da v kriminalistični preiskavi ugotavlja vse okoliščine tega dogodka, ki se je zgodil okrog enih ponoči v noči iz petka na soboto. “Prišlo je do kršitve javnega reda in miru, štirje Slovenci so bili poškodovani in prepeljani v KBC Rijeka. Medtem so bili že odpuščeni,” so po dogodku sporočili hrvaški policisti, pozneje pa dodali, da so v povezavi z incidentom aretirali tri Hrvate, najmanj dva pa še iščejo.

“Po doslej zbranih informacijah je, poleg omenjenih slovenskih državljanov, z dogodkom povezanih še najmanj pet hrvaških državljanov, od katerih so bili trije v soboto popoldne prijeti na Krku in na Reki, zoper njih poteka kriminalistična preiskava. Ostale storilce še iščemo,” so zapisali policisti.

Hrvaški spletni portal 24sata je objavil posnetek incidenta v nočnem klubu Onyx in zapisal, da naj bi Slovence pretepli varnostniki lokala.

Na posnetku je videti osebo, domnevno gre za varnostnika, ki moškega podre na tla. Nato k ležečemu moškemu pristopi drugi varnostnik in ga večkrat brcne. Drugi moški medtem leži na tleh.

Kaj je bil povod za pretep, ni jasno. “Grozno je, kaj so jim naredili. Močno so jih pretepli, enemu od fantov so razbili glavo. Njihovi obrazi so bili deformirani od udarcev. Tepli so jih tudi, ko so bili nezavestni,” je za portal dejala očividka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje