Pri 35-letniku iz okolice Kranja našli več kot 19 kilogramov amfetamina

Črna kronika 05. Jul 202307:39 1 komentar
amfetamin_zaseg
Policijska uprava Kranj

Med hišno preiskavo 35-letnega moškega iz okolice Kranja so kriminalisti našli in zasegli več kot 19 kilogramov amfetamina, manjše količine konoplje in njenih produktov ter dve tehtnici, ki sta služili kot pripomoček za distribuiranje teh prepovedanih drog. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in hrambe prepovedane droge je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalni sodnici pristojnega okrožnega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

Gorenjski kriminalisti so sredi junija pri 35-letnemu moškemu iz okolice Kranja izvedli hišno preiskavo. Preiskava je bila izvedena po odredbi pristojnega okrožnega sodišča.

Med hišno preiskavo v bivalnih prostorih osumljenca so kriminalisti našli in zasegli več kot 19 kilogramov prepovedane droge amfetamin. Zasegli so tudi manjše količine prepovedane droge konoplja in njenih produktov ter dve tehtnici, ki sta služili kot pripomoček za distribuiranje teh prepovedanih drog. Po opravljeni hišni preiskavi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in hrambe prepovedane droge je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalni sodnici pristojnega okrožnega sodišča, ki je zanj odredila pripor, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

35-letni moški iz okolice Kranja je tako utemeljeno osumljen kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po prvem odstavku 186. člena Kazenskega zakonika. Za očitano kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen od enega do desetih let.

Gorenjski kriminalisti in policisti so ga predhodno že obravnavali za tovrstna kazniva dejanja, so še pojasnili na PU Kranj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje