Prijeli tatu, ki je v torek v središču Ljubljane ukradel avtomobil

Črna kronika 14. Jul 202214:07 > 14:42 0 komentarjev
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović /BOBO)

Ljubljanski policisti so v torek prijeli moškega, ki je isti dan v središču prestolnice skupaj s sostorilcem ukradel avtomobil. Kot so kasneje ugotovili, je 26-letnik v zadnjih mesecih dvema osebama ukradel še mobilni telefon, bančne kartice in kolo z motorjem.

Kot smo poročali, sta v torek neznana storilca v centru Ljubljane prišla do oškodovanca, ki je sedel v osebnem vozilu, in mu z nožem zagrozila, da je moral zapustiti vozilo. Eden od storilcev se je nato z ukradenim avtomobilom znamke Hyundai i30 odpeljal. Ljubljanski policisti so enega od dvojice prijeli še isti dan. Ugotovili so, da je 26-letni osumljenec v zadnjih mesecih storil tudi nekaj drugih kaznivih dejanj.

Maja naj bi osumljeni v središču Ljubljane ukradel mobilni telefon skupaj z gotovino in karticami, ki jih je oškodovanec imel v ovitku. Bančno kartico je nato uporabil na treh različnih lokacijah in tako povzročil za približno 500 evrov škode. Julija pa je isti osumljenec prav tako v središču mesta izpred stanovanjskega bloka ukradel kolo z motorjem in denarnico, ki je bila spravljena v torbi na njem. Bančno kartico je uporabil na treh različnih lokacijah in tako povzročil za okoli 400 evrov škode.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, so osumljenca danes pripeljali pred preiskovalnega sodnika, proti njemu pa imajo spisano tudi kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj tatvin, ropa in zlorab negotovinskih plačilnih sredstev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!