Primorski policisti prosijo za pomoč: neznanec oropal taksista

Črna kronika 26. Maj 202217:44 > 19:04 0 komentarjev
Policijski avto
Fotografija je simbolična. Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Zgodaj popoldan je v naselju Urbanci pri Plavljah neznani moški oropal voznika taksija. Policisti roparja še iščejo, ob tem pa občane prosijo za koristne informacije.

Rop se je zgodil okrog 14. ure v naselju Urbanci pri Plavjah. Neznani moški je s predmetom, ki bi lahko bila pištola, zagrozil taksistu in mu ukradel denar ter nato pobegnil. Moški naj bi bil star okrog 30 let, visok približno 175 centimetrov, oblečen je bil v temnejša oblačila, nosil pa je kapo in temnejša očala.

Policisti in kriminalisti glede ropa še zbirajo obvestila in dokaze ter izvajajo druge aktivnosti za odkritje storilca. Koprski policisti ob tem prosijo občane za kakršnekoli koristne informacije, predvsem o morebitnih sumljivih osebah podobnega opisa. “Obenem občane opozarjamo, naj se ob opaženju sumljivih oseb ne izpostavljajo, temveč o tem takoj obvestijo policijo na 113,” so zapisali koprski policisti.

Vozniki taksijev so tarča napadov občasno, so povedali na Generalni policijski upravi. Največkrat gre po njihovih besedah za kršitve javnega reda in miru, ki jim botruje alkohol. Včasih pa se zgodijo tudi roparske tatvine, ko storilci odnesejo taksistu denar, ki ga ima pri sebi. Ker nekateri taksisti zdaj omogočajo tudi plačilo z bančno kartico, bo v taksijih sicer vse manj gotovine, so opomnili.

Med napadi na voznike taksijev je bil odmeven primer poleti 2019, ko je tuji potnik na novogoriškem območju napadel taksista z olfa nožem in ga porezal po vratu. Na Igu pa je proti koncu leta 2018 ženska vozniku taksija vzela denar, potem ko je uporabila plinski razpršilec.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!