S prebežniki v avtu bežal pred policijo in pri Novem mestu povzročil nesrečo

Črna kronika 30. Okt 202311:53 0 komentarjev
Policijska avtomobila
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Novomeški policisti so prijeli tihotapca, ki je v avtomobilu prevažal pet državljanov Rusije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Med begom policistom – vozil je kar 180 kilometrov na uro – je povzročil prometno nesrečo in se v njej lažje poškodoval.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da so bili v soboto zjutraj obveščeni o tatvini goriva na enem izmed bencinskih servisov na avtocesti. 21-letni voznik avtomobila nizozemskih registrskih oznak je v rezervoar namreč natočil gorivo in odpeljal brez plačila.

Policisti so ga na podlagi opisa izsledili in ga ustavljali s svetlobnimi ter zvočnimi signali. Voznik znakov sicer ni upošteval, kot navajajo na PU Novo mesto, je pospešil na 180 kilometrov na uro, z nevarno vožnjo pa ogrožal ostale udeležence v prometu. Posledično je pri izvozu za Dobruško vas izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo ter avtomobil 35-letnega voznika, ki je v tistem trenutku pripeljal po priključku.

Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval in so ga oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Policisti so ugotovili, da je v vozilu prevažal pet državljanov Rusije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Zato so mu po zdravniški oskrbi odvzeli prostost, ga pridržali in zasegli njegov avtomobil. Policisti ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, tatvine in nevarne vožnje v cestnem prometu privedli k preiskovalnemu sodniku.

S PU Novo mesto še poročajo, da so državljani Rusije izrazili namero za podajo prošnjo za mednarodno zaščito.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!