Serijski tat v Novem mestu: 35-letnik kradel denarnice, telefone, računalnike …

Črna kronika 17. Nov 202312:00 0 komentarjev
Tat
Foto: PROFIMEDIA

Tarča 35-letnika iz Novega mesta so bili gostinski lokali, tovornjaki in avtomobili, prav težkega dela pa ni imel, saj se je dogajalo, da je preprosto odprl vrata odklenjenega tovornjaka ali pa samo pobral denarnico s točilnega pulta.

V Novem mestu se od septembra vrstijo tatvine. Najprej so o tem policiste obvestili iz enega od lokalov v mestu. Storilec je izkoristil krajšo odsotnost osebja in s točilnega pulta vzel denarnico z izkupičkom in pobegnil.

Potem je septembra udaril še enkrat: tokrat je iz kabine tovornjaka, ki je bil parkiran pred podjetjem v Novem mestu, vzel telefon, tablični računalnik in denar. Pri tem ni imel prav veliko dela, saj je bil tovornjak odklenjen.

Nato je oktobra na enem od parkirišč v Novem mestu vlomil v tovornjak ter vzel torbico z denarjem in dokumenti.

Konec oktobra pa je iz odklenjenega avta vzel denarnico z dokumenti in plačilnimi karticami. Z ukradenimi karticami je nato tudi nakupoval.

Potem pa je še v začetku novembra v lokalu enemu od gostov ukradel denarnico, v kateri so bili denar in dokumenti.

Vse sledi so policiste vodile do 35-letnika iz Novega mesta. 14. novembra so ga našli in aretirali. S kazensko ovadbo so ga prepeljali k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. 35-letnika so namreč v preteklosti policisti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.

Policisti nadaljujejo preiskavo, saj sumijo, da je moški storil še več kaznivih dejanj tatvin in vlomov na območju Novega mesta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!