Drama v Zadru: Slovenec streljal tudi na policiste, enega ranil

Črna kronika 29. Apr 202210:24 > 11:12 0 komentarjev
Slovenec streljal na bencinski v Zadru
Dino Stanin/PIXSELL

Zadrska policija je danes zjutraj po celonočnih pogajanjih aretirala 44-letnega slovenskega državljana, ki je oborožen sedel pred bencinsko postajo v pristanišču Gaženica in celo streljal proti policistom, poroča hrvaški časnik Večernji list. S policije so sporočili, da je bil v streljanju lažje ranjen en policist, dogodek pa še preiskujejo.

“Po dosedanjih informacijah je slovenski državljan potoval proti Črni gori, se ustavil na bencinski postaji in začel kupovati nekatere stvari in evre. V nekem trenutku je izvlekel karabin in težko lovsko orožje ter se usedel pred bencinsko postajo in tako sedel daljši čas,” je za Večernji list povedal neimenovani vir z zadrske policije.

“Moškega je opazila policistka, ki je šla mimo bencinske postaje, in ga vprašala, kaj počne,” je nadaljeval. Pri tem naj bi moški vulgarno v angleščini zavpil “Fuck police” in začel streljati proti morju. Nato se je po besedah vira z zadrske policije “začela prava drama, saj je streljal več kot desetkrat, nekajkrat tudi proti policiji”. V incidentu je bil lažje ranjen en policist.

Policiji iz Zadra so na pomoč priskočile posebne policijske enote iz Splita in Lučkega, ki so bile tudi v stiku s slovensko policijo. “Od slovenske policije smo izvedeli za določene težave, ki jih ima storilec, zato smo do njega pristopili previdno. Po osmih urah pogajanj se je odločil za predajo,” je načelnik zadrske policije Antun Dražina povedal za dnevnik.hr. Po aretaciji so ga odpeljali v bolnišnico, nato pa ga bodo privedli na policijsko postajo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!