Sodnik odredil pripor za moškega, ki je v Postojni zabodel 22-letnico

Črna kronika 13. Okt 202114:46 0 komentarjev
Sodišče
PROFIMEDIA

Policisti so danes 24-letnega osumljenca ponedeljkovega poskusa umora na Tržaški cesti v Postojni privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Policisti so bili o dogodku obveščeni v ponedeljek malo pred 7. uro, ko je več občanov poklicalo na koprski operativno komunikacijski center in jih obvestilo, da na Tržaški cesti leži ženska, ki kliče na pomoč.

Postojnski policisti in koprski kriminalisti so ob prihodu ugotovili, da je poškodovana 22-letna ženska iz Postojne, za katero je zdravnik ugotovil, da je bila večkrat zabodena z ostrim predmetom. Žensko so z rešilcem odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, od koder so jih obvestili, da je zaradi poškodb ogroženo njeno življenje.

Z zbiranjem obvestil so prišli do podatkov o osumljencu, 24-letniku z območja Postojne, državljanu Slovenije in Severne Makedonije, in njegovem vozilu. Še isti dan so ga prijeli v njegovem bivališču ter ga zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poskusa umora pridržali.

V preiskavi so ugotovili, da je med žrtvijo in osumljencem prišlo do spora, zaradi katerega je slednji uporabil oster predmet, z njim sunkovito zamahnil proti ženski ter jo večkrat zabodel. Ženska je obležala na kraju dogodka, osumljeni pa je pobegnil z avtomobilom.

Kot je v torek povedal vodja koprskih kriminalistov Primož Ogrinc, so opravili hišne preiskave na naslovu bivanja osumljenega in v osebnem avtomobilu, ki ga je uporabil po storitvi dejanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!