Predmeti skozi okno in zračna puška: posredovala specialna enota policije

Črna kronika 16. Jan 202219:51 > 20:37 0 komentarjev
Specialna enota policije v Šiški
Bralec

Po sredinem posredovanju specialne enote policije na Viču so danes popoldne morali posredovati tudi na območju Šiške. Tam je oseba iz stanovanja metala predmete, ob prihodu policije pa jim je začela groziti in skozi okno streljati z zračnim orožjem, stanovanja pa ni želela zapustiti. Po posredovanju pogajalca je zapustila stanovanje, zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja pa so osebo predali v oskrbo zdravstvenemu osebju.

Ljubljanski policisti so bili okoli 14. ure obveščeni, da iz stanovanja na območju Šiške oseba meče predmete.

Ko so policisti prispeli tja, so ugotovili, da sta v stanovanju dve osebi. Ena izmed njiju je začela groziti policistom in ni želela priti iz stanovanja.

Zaradi resnih sumov ogrožanja so posredovale druge enote in celo specialna enota policije. Ena oseba je prostovoljno zapustila stanovanje, druga pa je še naprej grozila in skozi okno streljala z zračnim orožjem (po prvih podatkih je šlo za t. i. Airsoft).

Po posredovanju pogajalca je tudi ta oseba prišla iz stanovanja, policisti pa so jo prijeli. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja so to osebo predali v nadaljnjo oskrbo zdravstvenemu osebju.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še zapisali na PU Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!