Spet kraja pridelka: tokrat izkopali okoli 60 kilogramov krompirja

Črna kronika 03. Jul 202312:30 6 komentarjev
krompir
PROFIMEDIA

Na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto so pretekli konec tedna znova obravnavali nepridiprava, ki je z njive izkopal in odtujil okoli 60 kilogramov krompirja. Gre že za drugo tovrstno krajo v istem tednu. Kot smo poročali, so pred tem neznanci v naselju Mrtvice izkopali in odpeljali 150 kilogramov istega pridelka.

Med 29. in 30. junijem je z njive v Prečni nekdo izkopal in odtujil okoli 60 kilogramov krompirja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Gre že za drugi tovrstni primer kraje pridelka, saj kot smo poročali, so neznanci v noči s ponedeljka na torek z njive v naselju Mrtvice v občini Krško že izkopali in ukradli 150 kilogramov krompirja.

Sicer pa se je v zadnjih dneh junija na območju PU Novo mesto zgodilo več tatvin. Tako je med 28. in 30. junijem z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Drenovec pri Bukovju neznanec odtujil kosilnico. Na parkirnem prostoru pokopališča v Brezju pri Veliki Dolini pa je 30. junija popoldne nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z mobilnim telefonom, denarnico, dokumenti in gotovino.

V noči na 1. julij je na Vrhu pri Šentjerneju neznanec iz pomožnega objekta ob stanovanjski hiši odtujil vrtni prekopalnik, vrtni traktor in kosilnico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.000 evrov. V noči na 2. julij pa je v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar in več pločevink s pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode, so še sporočili s PU Novo mesto.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje