Spor v gostilni na Tolminskem se je končal tragično: umrl je 25-letnik

Črna kronika 01. Mar 202410:11 > 15:22
Gostilna
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V gostilni na Tolminskem se je več gostov sprlo, razplet pa je bil žal tragičen. 56-letnik je v sporu namreč uporabil oster predmet, zaradi tega pa je na koncu umrl 25-letnik. Po podatkih policije naj bi bili udeleženi v sporu znanci.

S PU Nova Gorica so sporočili, da je v četrtek zvečer na Tolminskem umrl mlajši moški.

Policisti so malo po osmi uri zvečer dobili obvestilo o nasilju v enem od gostinskih lokalov. Gostje so se namreč sprli, vse skupaj pa se je stopnjevalo do trenutka, ko je 56-letnik uporabil oster predmet. Zaradi tega je umrl 25-letnik, ena oseba pa je poškodovana.

“Obravnavo primera so prevzeli novogoriški kriminalisti, na kraju dejanja sta bila tudi okrožna državna tožilka iz ODT v Novi Gorici in preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je odredil sodno obdukcijo umrlega,” so sporočili s PU Nova Gorica.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja po 115/1 členu kazenskega zakonika so osumljencu na kraju dogodka odvzeli prostost. Po zaključeni preiskavi bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Kot je današnji izjavi povedal vodja sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos, naj bi bili udeleženi v sporu znanci. Po neuradnih informacijah se je tragični dogodek zgodil na železniški postaji na Mostu na Soči, česar pa Pangos ni želel potrditi.

Drugih podrobnosti v tem trenutku zaradi interesa kriminalistične preiskave in izvajanja dodatnih preiskovalnih dejanj, da bi ugotovili vsa pomembna dejstva okoliščin kaznivega dejanja, policisti ne morejo posredovati.