Spravilo lesa v soboto terjalo dve življenji, umrl tudi otrok

Črna kronika 01. Maj. 202214:59 > 15:12
Delite:
les
Foto: Profimedia

V nesrečah pri sečnji dreves in spravilu lesa sta v soboto umrli dve osebi. V občini Dobrepolje je v soboto umrl otrok, ki ga je pri spravilu lesa stisnil hlod. V občini Sevnica je 22-letnika zadela krošnja padajočega drevesa.

V nesreči, ki se je v soboto zgodila v vasi Zagorica v občini Dobrepolje, je umrl otrok, ki ga je pri spravilu lesa stisnil hlod. Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, so otroka pred prihodom gasilcev oživljali domači, vendar neuspešno. Gasilci PGD Ribnica in Zagorica so zavarovali kraj nesreče in kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske z ekipo nujne pomoči.

Pri sečnji dreves na Artu v občini Sevnica je v soboto zjutraj umrl 22-letnik. Kot so danes sporočili z novomeške policijske uprave, ga je s krošnjo zadelo padajoče drevo. Regijski center za obveščanje iz Brežic so o nesreči obvestili nekaj po 9. uri zjutraj. Po prvih ugotovitvah je lastnik gozda podiral drevesa, pri tem si je pomagal s traktorjem z vitlo in dvema pomagačema. Pri žaganju bukve se je eden od njiju umikal v smeri padanja drevesa, ki ga je zadelo s krošnjo. 22-letniku, ki je negibno obležal, tudi posredovanje zdravstvenega osebja ni moglo več pomagati.

Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Krško in gasilci PGD Sevnica ter osebo, ki je umrla na kraju nesreče prenesli do glavne ceste in nudili pomoč pogrebni službi. Obveščene so bile pristojne službe, so še zapisali.