Številni vlomi na območju Ljubljane, policisti dva vlomilca že ujeli

Črna kronika 01. Okt 202312:01 4 komentarji
Tatvina iz hiše
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Ljubljanski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali več vlomov. V noči iz sobote na nedeljo pa so dva vlomilca blizu objektov, v katere sta vlomila, tudi izsledili in prijeli.

Policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana so bili v noči iz sobote na nedeljo obveščeni, da se je v stanovanjski hiši na Viču sprožil alarm.

Ko so prišli na kraj, so ugotovili, da je nekdo v hišo vlomil, kmalu za tem pa so v bližini prijeli tudi osumljenca. Izkazalo se je, da je ta na istem območju vlamljal tudi prejšnji dan, je sporočila Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana. 

Kot je dodala, je bila osumljencu odvzeta prostost, v prihodnjih dneh pa bo priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj velike tatvine.

Včeraj ponoči pa so bili obveščeni tudi o vlomu na območju centra Ljubljane. Tudi tega osumljenca so v neposredni bližini izsledili in ugotovili, da je pred tem vlomil v gostinski lokal, vendar iz njega ni ničesar ukradel. Osumljenca so pridržali in ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Zdi se, da imajo ljubljanski policisti z vlomilci polne roke dela, saj so danes dodali, da so v zadnjih dveh dneh obravnavali več vlomov, storilcev pa še niso našli. Med drugim je tako nekdo v Mostah vlomil v hišo in odnesel gotovino, nakit in živila. Škoda znaša okoli 1.500 evrov. Na istem območju je nekdo vlomil še v klet in ukradel kolo znamke Trek, katerega vrednost je okoli 1.600 evrov.

V središču prestolnice so vlomilci iz hiše odnesli elektronske naprave ter lastnike s tem oškodovali za okoli 1.700 evrov. V ločenem objektu pa so vlomilci povzročili škodo v višini okoli 500 evrov, saj so lastnikom ukradli ključe. Policisti PU Ljubljana pa so obravnavali še vlom na Vrhniki, kjer so neznanci vstopili v lokal ter lastnikom ukradli gotovino v višini okoli 200 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje