Strelec na Fužinah uporabljal avtomatsko pištolo, s seboj imel tudi ročno bombo

Črna kronika 06. Jun 202312:22 > 13:43 1 komentar

V ponedeljek popoldne sta na Fužinah v Ljubljani v streljanju umrla dva človeka. Policisti so v širši okolici našli še eno truplo, domnevno strelčevo. Storilca so na policiji zaradi različnih kaznivih dejanj že večkrat obravnavali.

Na Fužinah so v ponedeljek popoldne odjeknili streli. Po dosedanjih ugotovitvah policije so se trije moški srečali v gostinskem lokalu, kamor so prišli skupaj. Nastal je prepir, osumljenec je izvlekel avtomatsko pištolo in žrtvi na terasi lokala ustrelil. Kot je na tiskovni konferenci navedel Goran Novak s kriminalistične policije PU Ljubljana, so žrtvam na kraju streljanja takoj nudili zdravniško pomoč, vendar sta zaradi hudih poškodb umrli.

Storilec je s kraja pobegnil z avtomobilom, policija pa ga je skušala izslediti. Kmalu zatem so v Mostah našli mrtvega 48-letnega moškega, ki je umrl zaradi strelnih ran in poškodb z eksplozivom. “Smrt 48-letnika po do zdaj znanih podatkih ni posledica kaznivega dejanja druge osebe,” je povedal Novak. Osumljeni naj bi storil samomor, pri tem pa naj bi uporabil tudi ročno bombo.

Na policiji utemeljeno domnevajo, da je prav umrli 48-letnik streljal na žrtvi v lokalu. Podrobna preiskava teh domnev še poteka, prav tako potekajo forenzične in druge kriminalistične preiskave. Na ljubljanski policiji za zdaj še nimajo jasnega motiva strelca ali izvora orožja, ki ga je ta uporabil. Storilca so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, premoženjskih kaznivih dejanj ter dejanj s področja prepovedanih drog in orožja.

Žrtvi streljanja sta bili stari 57 in 58 let, po poročanju Večera pa naj bi vodili zastavljalnico, kar so potrdili tudi na policiji. Njuna dejavnost je bila neuradno tudi povod za streljanje, vse žrtve pa naj bi bile vpletene v dolžniški spor.

Novak je poudaril še, da je šlo za natančno premišljen dogodek in ne za naključno kaznivo dejanje, uperjeno proti naključnim žrtvam. “Kljub tem tragičnim dogodkom je Slovenija varna država, kjer so ti dogodki redki,” je zavrnil trditve o poslabševanju javne varnosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje