Tatovi so si za tarčo izbrali kar grobove na pokopališču

Črna kronika 17. Apr 202412:53 1 komentar
Tatvina na grobovih
Foto: Policijska uprava Novo mesto

10. aprila so bili metliški policisti obveščeni o poškodovanju grobov in tatvinah na pokopališču Svetica na Hrastu pri Jugorju. Storilci, stari 57, 18, 16 in 15 let, so s 25 grobov ukradli nagrobno opremo. Enemu od osumljencev je policija zasegla ukradene predmete s pokopališča. Po zaključeni preiskavi bo policija zoper četverico podala kazensko ovadbo.

Metliški policisti so bili 10. aprila obveščeni o poškodovanju grobov in tatvinah na pokopališču Svetica na Hrastu pri Jugorju.

Policija je v okviru preiskave ugotovila, da so nepridipravi z namenom tatvine s 25 grobov ukradli nagrobno opremo in najemnikom grobov povzročili premoženjsko škodo. Policija je v nadaljevanju identificirala storilce dejanja. Gre za štiri osumljence iz dveh naselij v okolici Metlike, stare 57 let, 18 let, 16 let in 15 let. Enemu izmed osumljencev so zasegli ukradene predmete s pokopališča.

Policisti nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin in bodo po njenem zaključku zoper četverico na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje