Umrl mladi kajakaš, ki se je ponesrečil na reki Savi

sotočje Krka Sava, Mokrice
Fotografija je simbolična (Sotočje Krke in Save; FOTO: Dušan Klenovšek)

Kajakaška zveza Slovenije je sporočila, da je v bolnišnici umrl mladi kajakaš, ki se je v torek ponesrečil na reki Savi.

S Kajakaške zveze Slovenije so sporočili, da je v bolnišnici umrl mladi kajakaš, ki se je v torek ponesrečil na Savi v bližini Bleda. Nesreča se je zgodila v okviru treninga ekipe Kajak kanu kluba Ljubljana na Savi Dolinki.

Kot so zapisali v sporočilu, je kajakaša potegnilo pod odlomljeno vejo, od koder so ga po navedbah uprave za zaščito in reševanje potegnili blejski potapljači in gasilci ter ga oživljali do prihoda reševalcev.

“Kljub hitremu posredovanju je mladi športnik Kajak kanu kluba Ljubljana v bolnišnici žal izgubil najpomembnejšo tekmo – tekmo življenja. Tragični dogodek nas je vse globoko prizadel,” so ob tem še zapisali v zvezi.

“Vsi v kajakaškem športu vselej stremimo k maksimalni varnosti in usposobljenosti trenerjev, vendar tovrstnih tragičnih dogodkov žal ni mogoče predvideti,” so še zapisali v zvezi. Dodali so, da bo Kajak kanu klub Ljubljana pri nadaljnji preiskavi dogodka za razjasnitev vseh okoliščin še naprej aktivno sodeloval s preiskovalnimi organi, hkrati pa nudil vso ustrezno psihološko pomoč vsem prizadetim. Vso potrebno pomoč je obljubila tudi Kajakaška zveza Slovenije, ki je ob tem svojcem izrazila sožalje.