V bližini Metlike 38-letnik ubil 61-letnico

Policijska avtomobila
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

S policijske uprave Novo mesto so sporočili, da se je v bližini Metlike v četrtek zgodil umor. Moški, star 38 let, naj bi umoril 61-letno žensko, s katero sta živela na istem naslovu in bila v sorodstvenem razmerju. Osumljeni naj bi po dejanju storil samomor.

Na Policijski upravi (PU) Novo mesto so v četrtek prejeli obvestilo krajanov iz Radovice, da se 61-letna znanka ne javlja na telefon. Policisti iz Metlike so hišo 61-letnice popoldne obiskali in žensko našli mrtvo.

Poleg nje so našli še mrtvega 38-letnega moškega, ki je, kot kaže, storil samomor, so sporočili s PU Novo mesto. Na kraj dogodka so poklicali reševalce in dežurno zdravnico, ki je smrt pri obeh potrdila.

Primer so prevzeli novomeški kriminalisti, ki so ugotovili, da sta bili obe osebi v sorodstvenem razmerju in sta živeli na istem naslovu. Po prvih ugotovitvah je ženska umrla nasilne smrti, moški pa je storil samomor. Med pregledom prostorov so našli še dva mrtva psa in dve mrtvi mački.

Policisti so med ogledom kraja zasegli tudi oster predmet, s katerim naj bi 38-letnik zadal smrtne poškodbe pokojni 61-letnici. S policije so sporočili še, da so o dogodku obvestili dežurno preiskovalno sodnico, ki je za pokojnico odredila sodno obdukcijo, in okrožnega državnega tožilca.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.